3/10/12

Σύσκεψη του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Οικονομικών και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων 03/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα σύσκεψη στο γραφείο του με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή και τους αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Ομήρου δήλωσε: «Ο Υπουργός Οικονομικών παρευρέθη σήμερα σε σύσκεψη στο γραφείο μου
, στην οποία πήραν μέρος αρχηγοί/εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και μας ενημέρωσε για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την κατάθεση του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού. Ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τη σύσκεψη ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού να γίνει στις 20 Οκτωβρίου και θα έχει περιεχόμενο το οποίο θα αντανακλά και τη συμφωνία που θα υπάρξει μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας, δηλαδή θα συνυπολογιστούν οι οικονομικές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν προκειμένου να δοθεί το δάνειο προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Δηλαδή η συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης, ή άλλως το μνημόνιο, θα ληφθεί υπόψη και θα αντανακλάται στον κρατικό προϋπολογισμό».

Ερωτηθείς αν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση με την Τρόικα και ακολούθως θα κατατεθεί ο κρατικός προϋπολογισμός
, ο κ. Ομήρου απάντησε ότι, από ό,τι έχει αντιληφθεί, αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε επίσης ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν ανέφερε πότε η Τρόικα θα έρθει στην Κύπρο.