3/10/12

Εκδήλωση στη Ρώμη για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ 03/10/2012


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 1η Οκτωβρίου, η συναυλία «Κυπριάνα», με την ευκαιρία των εορτασμών για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο (
Aula Magna) του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza και διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Ρώμη, τον Σύνδεσμο Κυπρίων Ιταλίας «Νήμα» και το Δημαρχείο 3 της Ρώμης, το οποίο πέρυσι δυδιμοποιήθηκε με τον Δήμο Αγλαντζιάς .

Η συναυλία εκτελέστηκε ενώπιον εκατοντάδων θεατών και καταχειροκροτήθηκε για την υψηλή ποιότητα της σύνθεσης
και της εκτέλεσης. Πρόκειται για έργο με θέμα την Κύπρο και την πρόσφατη ιστορία της, που πρώτος εμπνεύστηκε ο Κύπρος μουσικός Γιάννης Μυράλης και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τον γνωστό Ιταλό μουσικό συνθέτη Nicola Pisani και την καθηγήτρια Maria Luisa Bigai του Ωδείου της πόλης Cosenza της Καλαβρίας.Τη συναυλία διηύθυνε ο ίδιος ο Nicola Pisani.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ιταλία κ. Λεωνίδας Μαρκίδης, ο Δήμαρχος του 3ου Δημαρχείου της Ρώμης κ.
Dario Marcucci και ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς κ. Κώστας Κόρτας. Παραβρέθηκαν, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία κ. Μιχαήλ Καμπάνης και η Πρέσβειρα και άλλα στελέχη της ελληνική Πρεσβείας, καθώς και ο εφημέριος της ελληνικής εκκλησίας π. Συμεών.

Η συναυλία αυτή σήμανε και την έναρξη των εκδηλώσεων της Κυπριακής Εβδομάδας στην Ρώμη που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Κυπρίων Ιταλίας
«Νήμα».