3/10/12

Εκδήλωση στη Ραμάλλα για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 03/10/2012

Το Γραφείο Εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστινιακή Αρχή διοργάνωσε την 1η Οκτωβρίου, στη Ραμάλλα, εκδήλωση για να τιμήσει την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας αλλά και την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστινιακή Αρχή κ. Αντώνης Σαμμούτης και εκ μέρους του Προέδρου της Παλαιστίνης ο Πρέσβης κ. Majdi Αl-Khaldi. Ο κ. Khaldi στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Παλαιστινιακής Αρχής στο πλαίσιο του ΟΗΕ και ευχαρίστησε την Κύπρο για την υποστήριξη που παρέχει στην παλαιστινιακή υπόθεση.


Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Παλαιστίνιοι Υπουργοί Οικονομικών κ. Nabil Qassis και Δημοσίων Έργων κ. Maher Ghneim, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ κ. Δημήτρης Χατζηαργυρού, η Κυβερνήτης της ευρύτερης περιοχής της Ραμάλλας Dr. Laila Ghannam, μέλη του Διπλωματικού Σώματος από τη Ραμάλλα και τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, εκπρόσωποι του Παλαιστινιακού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, μέλη του ορθόδοξου κλήρου, μέλη της ελληνικής και της κυπριακής κοινότητας και παράγοντες τους τοπικής κοινωνίας.