15/10/12

Ο δρ Σταύρος Μαλάς παρέδωσε τη σκυτάλη του Υπουργείου Υγείας στη νέα Υπουργό κα Ανδρούλλα Αγρότου 15/10/2012


Στην κα Ανδρούλλα Αγρότου παρέδωσε σήμερα τα ηνία του Υπουργείου Υγείας ο απερχόμενος Υπουργός δρ Σταύρος Μαλάς.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Υπουργού Υγείας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δρ Μαλάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κα Αγρότου θα συνεχίσει το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο, προσθέτοντας και το δικό της στίγμα.

Ο απερχόμενος Υπουργός ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του Υπουργείου για τα αισθήματα αφοσίωσης και αγάπης με τα οποία τον περιέβαλε κατά τη διάρκεια των 14 μηνών της θητείας του.

Σημείωσε ότι
στο Υπουργείο Υγείας έμαθε πως όταν τα πολιτικά πρόσωπα δεν βλέπουν τους υφισταμένους τους με πολιτικές ετικέτες, αυτό αποβαίνει προς όφελος της χώρας μας. «Αυτό πρέπει να είναι το στίγμα της πολιτικής μας ζωής για τα επόμενα χρόνια, γιατί η χώρα μας δεν αντέχει άλλο να μπαίνουν ταμπέλες στους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία για να υπηρετήσουν το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας», υπογράμμισε.

Επισήμανε
, παράλληλα, πως όλοι στο Υπουργείο Υγείας πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για το έργο που επιτελούν. Εξέφρασε μάλιστα την περηφάνια του για το γεγονός ότι κατά τους τελευταίους μήνες η Κύπρος, μέσα από την Προεδρία της ΕΕ, αναδείχθηκε ως μια αξιοπρεπής, διπλωματική και πολιτική δύναμη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

«
Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πολιτευθούμε με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, χωρίς σύνδρομα μειονεκτικότητας τα οποία χαρακτηρίζουν πολλές φορές μικρές χώρες», συμπλήρωσε ο δρ Μαλάς.
Αναφερόμενος στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη θητεία του στο
Υπουργείο, σημείωσε: «Προχωρήσαμε τα θέματα του ΓΕΣΥ, τα θέματα των φαρμάκων, ένα πολύ φιλόδοξο αναπτυξιακό προϋπολογισμό, ενώ η χώρα μας τον επόμενο χρόνο θα έχει τρεις ιατρικές σχολές, μια στον δημόσιο και δύο στον ιδιωτικό τομέα»

Αναγνώρισε ωστόσο
ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να έχει μια δύσκολη αποστολή γιατί συνεπεία και της οικονομικής κρίσης καλείται να αναλάβει ένα πάρα πολύ επίπονο έργο. Καταλήγοντας ευχήθηκε όπως ο τομέας της υγείας δει ακόμη καλύτερες μέρες.

Αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου η κα Αγρότου δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τον βασικό στόχο του Υπουργείου Υγείας που είναι η προσφορά στον Κύπριο ασθενή αναβαθμισμένης θεραπείας, ολοκληρωμένης νοσηλείας και φροντίδας.
Εξέφρασε, επίσης, τη χαρά της που επιστρέφει στο δεύτερο, όπως το χαρακτήρισε, σπίτι της, όπως και για το γεγονός ότι θα συνεργαστεί ξανά με παλιούς συνεργάτες.

Υποσχέθηκε
, τέλος, ότι θα έχει τακτές επαφές με τους δημοσιογράφους, τους οποίους θα ενημερώνει για το έργο που επιτελείται στο Υπουργείο.