15/10/12

Νέα έκδοση: Το στατιστικό πορτραίτο της γυναίκας της Κύπρου 2012 15/10/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ισότητα ανδρών και γυναικών έχει εκδώσει σε συνεργασία με τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας «Το Στατιστικό Πορτραίτο της Γυναίκας της Κύπρου 2012». Η έκθεση αποτελεί, κατά κύριο λόγο, αναθεώρηση της προηγούμενης που είχε εκδώσει η Στατιστική Υπηρεσία το 2008. Η έκθεση σκιαγραφεί το πορτραίτο της γυναίκας της Κύπρου, δίνοντας στοιχεία που αφορούν στο δημογραφικό της προφίλ, στο επίπεδο εκπαίδευσης, στη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, στην υγεία, στη συμμετοχή στη δημόσια ζωή, στο επίπεδο φτώχειας, στην εγκληματικότητα και στη βία.

Τα στοιχεία της έκθεσης έχουν συγκεντρωθεί κυρίως από δημοσιεύματα της Στατιστικής Υπηρεσίας, όπως η Δημογραφική Έκθεση, η Απογραφή Πληθυσμού, οι Στατιστικές Εκπαίδευσης, η Έρευνα Εργατικού Δυναμικού, οι Στατιστικές Υγείας και Νοσοκομείων, η Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης, οι Στατιστικές Έρευνας και Ανάπτυξης και οι Εγκληματολογικές Στατιστικές. Τα στοιχεία που αναφέρονται στη βία έχουν συγκεντρωθεί από την Αστυνομία, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια.
Το «Στατιστικό Πορτραίτο της Γυναίκας της Κύπρου 2012» διατίθεται στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας (www.mof.gov.cy/cystat) στο κεφάλαιο Πληθυσμός και Κοινωνικές Συνθήκες, υποκεφάλαιο Στοιχεία κατά Φύλο.