15/10/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε σε Άτυπο Τρίλογο στις Βρυξέλλες 15/10/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης συμμετείχε στις 11 Οκτωβρίου σε Άτυπο Τρίλογο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στον οποίο μετείχαν τα τρία θεσμικά όργανα που εμπλέκονται άμεσα στην μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα των νέων γεωργών, οι συνδεδεμένες πληρωμές, το Σχέδιο για τους μικρούς γεωργούς, το εθνικό αποθεματικό, οι ενεργοί γεωργοί και το θέμα της ευελιξίας μεταξύ των πυλώνων της αγροτικής πολιτικής. Η ανταλλαγή απόψεων από μέρους των εκπροσώπων του κάθε εμπλεκόμενου οργάνου ήταν πολύ σημαντική ώστε να υποβοηθηθεί η σύγκλιση απόψεων.


Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός μίλησε στην ετήσια συνέλευση του
FEDAGRIM (Βελγικός Σύνδεσμος Κατασκευαστών και Εισαγωγέων Γεωργικού Εξοπλισμού) με θέμα «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Προχωρώντας προς έναν αειφόρο και ανταγωνιστικό τομέα» και απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με το πού βρίσκονται οι συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και το πώς αυτή επηρεάζεται σε περίπτωση που μειωθεί ο προϋπολογισμός κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.