4/9/12

Η Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αίγυπτο 04/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει απόψε στην Αίγυπτο όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας.

Αύριο η Υπουργός Εξωτερικών θα προσφωνήσει τους Άραβες Υπουργούς Εξωτερικών, στο πλαίσιο της Τακτικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, και θα έχει διμερείς συναντήσεις με Άραβες ομολόγους της για τις εξελίξεις στην περιοχή. Θα συναντηθεί επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου δρα Nabil el Arabi.
Την Πέμπτη η δρ Μαρκουλλή μαζί με τους ομολόγους της, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Μάλτας θα έχουν συναντήσεις με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο δρα Mohammad Mohamed Morsy Al Ayat, τον Πρωθυπουργό δρα Hisham Qandil και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μohammad Kamel Amir.
Σημειώνεται ο σημαντικός ρόλος τον οποίο διαδραματίζει ο Αραβικός Σύνδεσμος όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και με τον οποίο η ΕΕ θέλει να συσφίγξει περαιτέρω τις σχέσεις της.
Η επίσκεψη δε των τεσσάρων Υπουργών Εξωτερικών στην Αίγυπτο, χώρα με την οποία διατηρούν στενές ιστορικές σχέσεις, αποσκοπεί στη στήριξη αλλά και επαναβεβαίωση του σημαίνοντος ρόλου που διαδραματίζει η Αίγυπτος ως φάρος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.