4/9/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον ΔΗΣΥ 04/09/2012

Ο ΔΗΣΥ και ο υποψήφιός του κ. Νίκος Αναστασιάδης προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα επιστρατεύοντας το ψέμα, ανέφερε σήμερα το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου και του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε: «Είναι πολύ φανερός ο πανικός στον οποίο έχει περιπέσει ο ΔΗΣΥ και ο υποψήφιός του κ. Αναστασιάδης σχετικά με το θέμα των θέσεων που διατύπωσε στην Ευρωβουλευτή των Πρασίνων κ. Helene Flautre. Προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, επιστρατεύοντας το ψέμα.


Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις δηλώσεις του για το άρθρο στη Χουριέτ επικαλέστηκε είδηση του ΚΥΠΕ πριν αυτή αναρτηθεί στο διαδίκτυο και αυτό για να αποδείξει ότι υπήρξε τάχα συνωμοσία. Πρώτο ψέμα! Στις δηλώσεις μου δεν επικαλέστηκα κανέναν. Στο Προεδρικό έχουμε τις μεταφράσεις των ειδήσεων του τουρκικού και του τουρκοκυπριακού Τύπου κάθε μέρα.


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Χάρης Γεωργιάδης στο κανάλι Mega ισχυρίστηκε ότι αυτός που απεικονίζεται στη φωτογραφία της Ευρωβουλευτού μαζί με τον κ. Αναστασιάδη είναι συνεργάτης της κας Flautre. Δεύτερο ψέμα! Ο κύριος που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι ο δημοσιογράφος της Χουριέτ, Ζεϊνέλ Λούλλε, ο οποίος ήταν παρών.


Τα όσα λένε οι του Συναγερμού για μαύρη προπαγάνδα, τους τα επιστρέφουμε. Στο ψέμα και τη μαύρη προπαγάνδα πραγματικά έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους σε μια τέχνη που τη γνωρίζουν καλά και την χρησιμοποιούν πολύ συχνά. Και επειδή δεν τους βγαίνει αυτό το παιγνίδι της προπαγάνδας προσπαθούν να εισαγάγουν το στοιχείο της συνωμοσίας και της συνεργασίας με τους Τούρκους. Το έχουν πει και αυτό. Ένα έχουμε να πούμε επʼ αυτού. Είναι οι γνωστές θέσεις του κ. Αναστασιάδη περί χαλαρής ομοσπονδίας, περί τούρκικων εγγυήσεων και περί διεύρυνσης των συνομιλιών που συναντούν θέσεις και στοχεύσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό.


Στην ουσία όμως. Η Χουριέτ επανέρχεται σήμερα με συνέντευξη της Helene Flautre, η οποία λήφθηκε μετά από το δημοσίευμα του περασμένου Σαββάτου. Τί λέει η Ευρωβουλευτής, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, είναι φιλότουρκη; Ετσι είπε προχθές ο κ. Αναστασιάδης. Λέει ότι έμεινε πάρα πολύ ευχαριστημένη από τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, διότι της ʽξεκαθάρισε ότι βλέπει πολύ ζεστά μια χαλαρή ομοσπονδία και υποστηρίζει τη διεύρυνση των συνομιλιών με τις εγγυήτριες δυνάμεις και την ΕΕʼ.


Το περιεχόμενο είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχει ανάγκη να τύχει κάποιας ερμηνείας».