4/9/12

Συμμετοχή της κας Σκεύης Κούτρα Κουκουμά σε Συνέδριο για την απασχόληση, στις Βρυξέλλες 04/09/2012

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά μεταβαίνει αύριο Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει σε Συνέδριο για την Πολιτική της Απασχόλησης – Θέσεις εργασίας για την Ευρώπη, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από 5 μέχρι 7 Σεπτεμβρίου.


Κατά το Συνέδριο, ο Κύπριος νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρία, ενώ τους συμμετέχοντες θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy. Στο καταληκτικό μέρος του Συνεδρίου, θα μιλήσει, εξάλλου, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους εκπροσωπώντας την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που σχετίζονται με την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην απασχόληση, πολιτικές για όλες τις ηλικίες απασχόλησης και ορισμένες ομάδες εργαζομένων, όπως οι γυναίκες και η νεολαία, καθώς και προσεγγίσεις για την επίτευξη πλήρους απασχόλησης και τον εντοπισμό τομέων με υψηλές προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας.