1/6/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην τελετή των αποκαλυπτηρίων τιμητικής πλάκας στη μνήμη του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη, στην αμφιθεατρική αίθουσα του Λυκείου Αραδίππου

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να τελέσω τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στη μνήμη του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη στην αμφιθεατρική αίθουσα του Λυκείου Αραδίππου.

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να συγχαρώ τους συντελεστές του έργου, τη Σχολική Εφορεία Αραδίππου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, που μας παραδίδουν αυτήν την άρτια αίθουσα η οποία θα συμβάλει στην πνευματική και πολιτιστική κίνηση τόσο του Λυκείου όσο και του Δήμου Αραδίππου.


Η δημιουργία του αμφιθεάτρου αυτού, που μπορεί να φιλοξενήσει 330 θεατές, υπήρξε ιδέα και όραμα του μακαριστού Υπουργού Πεύκιου Γεωργιάδη. Αποδίδοντας τιμή σε έναν ακούραστο εργάτη του πνεύματος και της τέχνης τιμούμε τους εαυτούς μας και δίνουμε απτά παραδείγματα στους νέους μας.


Τελώντας τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας φέρνουμε στη μνήμη μας τη μεγάλη προσφορά του Πεύκιου Γεωργιάδη, του πρωτεργάτη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Με περηφάνια συνεχίζουμε το έργο και τα οράματά του. Καλύτερο μνημόσυνο για τον ίδιο θα είναι η πλήρης αξιοποίηση της αίθουσας για το καλό των μαθητών, στην υπηρεσία των οποίων αφιέρωσε τη ζωή του.
01/06/2012