1/6/12

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φ.Π.Α. σχετικά με την πρόσφατη νομοθεσία για τον Φ.Π.Α. 01/06/2012

H Υπηρεσία Φ.Π.Α. εκφράζει τη λύπη της για τις πρόσφατες διαμαρτυρίες εναντίον της νομοθεσίας που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 9 Μαρτίου 2012 και αφορά τον Φ.Π.Α. στους εργολάβους. Είναι άξιον απορίας πώς, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ένα μέτρο που στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφερομένων μερών.
Ανεξαρτήτως των πιο πάνω, η Υπηρεσία Φ.Π.Α. δηλώνει ότι θα εργαστεί με ζήλο και αποφασιστικότητα, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την προστασία των δημοσίων εσόδων, και μέσω της πιστής εφαρμογής του σχετικού νόμου.


Σε σχέση με τις επιστροφές Φ.Π.Α., η Υπηρεσία Φ.Π.Α. διαβεβαιώνει τα υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα ότι, εφόσον συμμορφώνονται με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους και συνεργάζονται στην περίπτωση ελέγχου του αιτήματός τους, η επιστροφή πιστωτικών υπολοίπων θα πραγματοποιείται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και χωρίς καθυστερήσεις, όπως άλλωστε προβλέπει η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.