27/1/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Εμίρη του Κατάρ






Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες.



Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από την κυπριακή αντιπροσωπεία, μετέβη το πρωί στο Παλάτι, στην Ντόχα, όπου τον υποδέθηκε ο Εμίρης του Κατάρ, στην παρουσία αγήματος το οποίο απέδιδε τιμές.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Κύπρου – Κατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με τον Εμίρη και στη συνέχεια παρακάθησαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία η οποία παρακάθεται στις συνομιλίες συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Κατάρ κ. Χαράλαμπος Παναγίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

________________