27/1/14

Κύπρος και Κατάρ υπέγραψαν διακρατική Συμφωνία και Μνημόνια Συναντίληψης






Η Κυπριακή Δημοκρατία και το Κράτος του Κατάρ υπέγραψαν σήμερα διακρατική Συμφωνία και Μνημόνια Συναντίληψης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στην Ντόχα.



Στη διάρκεια συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Εμίρη του Κράτους του Κατάρ, οι Υπουργοί που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέγραψαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας Συμφωνία και τρία Μνημόνια Συναντίληψης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης υπέγραψε εκ μέρους της Δημοκρατίας Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της εκπαίδευσης και Συμφωνία για συνεργασία στις νομικές υποθέσεις.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία Κύπρου – Κατάρ στον τομέα της ενέργειας.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα της αφαλάτωσης, της επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίησής τους.

_________________