27/1/14

Δήλωση κ. Μάριου Χαννίδη, Γενικού Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού




Δήλωση  κ. Μάριου Χαννίδη,
Γενικού Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
στο Σεμινάριο "Διασυνοριακή Ιατρική Περίθαλψη:
Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Κύπρο"
που διοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Υπουργείο Υγείας



«Η Κύπρος μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός ιατρικός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας, μια παγκόσμια αγορά με 20 δισεκ. δολάρια ετήσια έσοδα και 5 εκατ. πελάτες», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Κ.Ο.Τ. κ. Μάριος Χαννίδης, κατά την ομιλία του στο Σεμινάριο που διοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρος και το Υπουργείο Υγείας με θέμα την διασυνοριακή ιατρική περίθαλψη.

«Ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού σημαίνει περισσότεροι τουρίστες με υψηλό εισόδημα στην Κύπρο, δηλαδή περισσότερα έσοδα με τεράστια πολλαπλασιαστικά οφέλη σε πολλούς τομείς της Κυπριακής Οικονομίας» τόνισε ο κ. Χαννίδης και αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες ενέργειες που έχει προωθήσει ο Κ.Ο.Τ. «για την αποτελεσματικότερη οργάνωση, ανάπτυξη και προβολή του ιατρικού τουρισμού», όπως η λειτουργία νέας ιστοσελίδας και η κυκλοφορία νέου εντύπου προβολής, η συνεργασία με την Εταιρεία intuitioncommunication, η συμμετοχή στην διεθνή έκθεση για Ιατρικό Τουρισμό στο Μονακό και στην WorldTravelMarket, καθώς και η οργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης για Γάλλους και Ρώσους επαγγελματίες.

«Ο Κ.Ο.Τ. υπήρξε οραματιστής, πρωτεργάτης και υποστηριχτής της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο και γι’ αυτό άλλωστε περιλαμβάνεται ως βασική προτεραιότητας στην επικαιροποιημένη Στρατηγική Τουρισμού 2011 – 2015» τόνισε ο κ. Χαννίδης και σημείωσε, τέλος, ότι «η προσπάθεια αυτή μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα μόνο με τη συνεργασία και πολύτιμη συνεισφορά όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

27/01/2014