27/1/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει τις επίσημες επαφές του στη Ντόχα






Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, κατά την οποία θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Κατάρ, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έφθασε χθες το απόγευμα στην Ντόχα για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη.



Στην κυπριακή αντιπροσωπεία, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, οι οποίοι αναμένεται να έχουν χωριστές επαφές στο περιθώριο της επίσκεψης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ντόχα, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ.

Αργότερα θα μεταβεί στο Παλάτι του Εμίρη του Κατάρ, όπου θα τύχει επίσημης τελετής υποδοχής. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Εμίρη του Κατάρ.

Μετά τις συνομιλίες θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες Κύπρου-Κατάρ για συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας, της αφαλάτωσης και διαχείρισης υδάτων και των νομικών υποθέσεων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Εμίρης του Κατάρ.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί ακολούθως το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, όπου και θα υπογράψει το Βιβλίο Επισκεπτών και αργότερα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ.

To απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani.

Αργότερα ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Επιχειρηματικού Συνδέσμου του Κατάρ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παραστούν σε δεξίωση που διοργανώνουν η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ντόχα, το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Κατάρ.

_________________