28/6/13

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στη Σύνοδο ΕE – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου και επίσκεψη εργασίας στον Λίβανο 28/06/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο για το Μπαχρέιν όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΣΚ).

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις ΕΕ και ΣΣΚ, θέματα διεθνούς ασφάλειας όπως η τρομοκρατία και η πειρατεία καθώς και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στη Συρία, το Μάλι, το Ιράν και την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.


Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Κατάρ και του Κουβέιτ, τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών του Ομάν, καθώς και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Κατά τις συναντήσεις οι Υπουργοί θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερών σχέσεων, ζητήματα ενέργειας και περιφερειακά θέματα.

Με το πέρας της Συνόδου ο κ. Υπουργός θα μεταβεί στη Βηρυτό, όπου θα συναντηθεί με τον εκτελούντα χρέη Πρωθυπουργού του Λιβάνου κ. Najib Mikati και τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου δρα Adnan Mansour. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό του Λιβάνου καθώς και θέματα ενέργειας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου.