28/6/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας 28/06/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Σιας.
Πρόκειται για την πρώτη περιφερειακή σύσκεψη κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας και αφορούσε τις κοινότητες: Αγ. Βαρβάρα, Αλάμπρα, Κοτσιάτης, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Μαρκί, Πέρα Χωρίο και Νήσου, Ποταμιά και Σια.
Η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Υπουργός σε ολόκληρη την Κύπρο για διεξοδική συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τις κοινότητες και για να εξευρεθούν τρόποι ώστε να λυθούν, όσο καλύτερα γίνεται, υφιστάμενα προβλήματα.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χάσικος δήλωσε στους δημοσιογράφους :
«Έχουμε ολοκληρώσει τις περιφερειακές συσκέψεις κοινοτήτων στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Σήμερα συνεχίζουμε με την επαρχία Λευκωσίας. Συναντούμε τα Κοινοτικά Συμβούλια, κατατίθενται όλα τα θέματα που τα απασχολούν και, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Κυβέρνησης, προσπαθούμε να επιλύσουμε όσα προβλήματα μπορούμε.
Υπάρχει συνεργασία με τις κοινότητες και απόλυτη κατανόηση των δεδομένων του σήμερα και προχωρούμε πάρα πολύ καλά.
Σήμερα ήρθαμε εδώ, στη Σια, για να συναντήσουμε κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας και συνεχίζουμε την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, με τη δεύτερη περιφερειακή σύσκεψη κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας που θα πραγματοποιηθεί στη Δευτερά. Και θα εξακολουθήσουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρις ότου συναντήσουμε τους εκπροσώπους όλων των κοινοτήτων της Κύπρου».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνάρτηση και με τη σημερινή οικονομική δυσχέρεια, και πώς σκέφτεται να προχωρήσει ώστε αυτός ο ρόλος να αναβαθμιστεί, ο κ. Υπουργός είπε: «Το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις τοπικές κοινωνίες είναι δεδομένο. Έχουμε ξεκινήσει έναν διάλογο με τις τοπικές Αρχές για να καθορίσουμε τι μορφή Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλουμε».