23/1/13

Ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τη «Διαμνημόνευση Υπηρεσιών στην Εθνική Φρουρά» σε Γάλλο αξιωματικό 23/01/2013


Θερμές ευχαριστίες προς τη Γαλλική Κυβέρνηση εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, με την ευκαιρία της τελετής απονομής «Διαμνημόνευσης Υπηρεσιών στην Εθνική Φρουρά» προς τον Γάλλο Αντιπλοίαρχο Gabriel Trouvé για τη στήριξη που προσέφερε προς το Υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστη και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent.

Ο Υπουργός Άμυνας απονέμοντας τη Διαμνημόνευση Υπηρεσιών προς τον Γάλλο Αντιπλοίαρχο ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός σύνδεσμος μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου-Γαλλίας κατά την Κυπριακή Προεδρία, εξέφρασε βαθύτατη εκτίμηση και ευχαριστίες για τις υπηρεσίες και την πολύτιμη προσφορά του προς το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά.

«Η Διαμνημόνευση», τόνισε ο κ. Ηλιάδης, «είναι συμβολική πράξη απόδοσης τιμής και αναγνώρισης της υπεύθυνης και ουσιαστικής συνεισφοράς του τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, υπηρετώντας ως αξιωματικός σύνδεσμος μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας. Η παρασημοφόρηση αυτή αντικατοπτρίζει τις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων και των δύο χωρών».

Ο Γάλλος Αντιπλοίαρχος εξέφρασε συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για την ιδιαίτερη τιμή και αναφέρθηκε στις θαυμάσιες σχέσεις συνεργασίας, κατανόησης και φιλίας που ανέπτυξε με τους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Στη συνέχεια, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Florent υπογράμμισε τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δυο χωρών και ανέφερε ότι σε αυτό το πλαίσιο των άριστων σχέσεων η Γαλλική Κυβέρνηση έδωσε την πλήρη στήριξη της προς την Κυπριακή Προεδρία, η οποία και ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία.