23/1/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην τελετή απονομής των βραβείων Reaction Special Awards 2013 στο ξενοδοχείο Classic, στη Λευκωσία 23/01/2013


Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ στην τελετή απονομής των βραβείων Reaction Special Awards 2013, ενός νέου και καινοτόμου θεσμού που εισάγει ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Reaction – Youth for the Prevention. Ο οργανισμός, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, προωθεί πρωτότυπες και πολύ αποτελεσματικές δράσεις με στόχο την ευημερία των νέων της Κύπρου.

Ο Οργανισμός Reaction – Youth for the Prevention έχει σκοπό την πρόληψη, έρευνα και ενημέρωση των νέων για θέματα περιβάλλοντος, για την οδική ασφάλεια, τη νεανική παραβατικότητα, τη δημόσια και ατομική υγεία και την εκπαίδευση.

Κατά καιρούς ο Οργανισμός έχει αναλάβει ανεξάρτητες πρωτοβουλίες για ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης ενισχύοντας και τις δικές μας προσπάθειες για προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση του πηγάζει, στηρίζεται και καθοδηγείται από νέους που με τη διορατικότητά τους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη για ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής παιδείας, ευαισθητοποίηση και δράση, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία και αντικατοπτρίζεται σε μια νέα πνοή περιβαλλοντικής συνείδησης που παρατηρείται στα παιδιά μας.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις άοκνες προσπάθειες σας για ευαισθητοποίηση των νέων μας στα σύγχρονα και πάντοτε καίρια ζητήματα που αφορούν την οδική ασφάλεια, την υγεία και την εκπαίδευση και εύχομαι ο Οργανισμός σας να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προσφέρει στα κοινά για το καλό της Κύπρου μας.

Για το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος αποτελεί τιμή και μας είναι πάντοτε ευχάριστη η συνεργασία μαζί σας γιατί μας δίδετε την ευκαιρία να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στη νεολαία του τόπου μας και να κτίζουμε μαζί σας ένα καλύτερο αύριο.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε πάντοτε την αμέριστη στήριξή μας σε κάθε σας προσπάθεια.

-------------------

Σημ: Τον χαιρετισμό θα διαβάσει εκ μέρους του κ. Υπουργού η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας κα Αίγλη Παντελάκη.