23/1/13

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ 23/01/2013

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης προσπαθεί να αλλάξει την έννοια και το περιεχόμενο της λέξης «τόλμη», δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε ξανά την Κυβέρνηση για ατολμία. Εμείς δεν έχουμε τέτοια 'τόλμη', όπως την ερμηνεύει ο κ. Αναστασιάδης, για να καλύπτουμε την ΕΟΚΑ Βʼ και τον καταστροφικό της ρόλο για την τραγωδία που γνώρισε η Κύπρος το 1974, όπως κάνει ο κ. Αναστασιάδης.

Εμείς δεν έχουμε την 'τόλμη' να καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκανε ο κ. Αναστασιάδης εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Εμείς δεν έχουμε την 'τόλμη' να αποκαλύπτουμε απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες που οδηγούν σε κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα και, κατʼ επέκταση, την οικονομία της χώρας, όπως ήταν έτοιμος να κάνει ο κ. Αναστασιάδης.

Εμείς δεν έχουμε την 'τόλμη' να αποδεχόμαστε ό,τι προσπαθεί να επιβάλει η Τρόικα, όπως κάνει ο κ. Αναστασιάδης.

Εμείς δεν έχουμε την 'τόλμη' να καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ότι δήθεν αποδέχθηκε τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως κάνει ο κ. Αναστασιάδης, τη στιγμή που ξένοι κύκλοι λένε ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί το Μνημόνιο, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποδέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις.

Εμείς, επειδή έχουμε τόλμη, αντισταθήκαμε στην ΕΟΚΑ Β΄ και στο πραξικόπημα και συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην κατοχή και τη διχοτόμηση.

Εμείς, επειδή έχουμε τόλμη να διαπραγματευόμαστε σκληρά με την Τρόικα, καταφέραμε να διασφαλίσουμε την προοπτική εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, την προοπτική διάσωσης των ημικρατικών οργανισμών και διασώσαμε θεσμικές κατακτήσεις των εργαζομένων.

Επειδή εμείς έχουμε την τόλμη υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας όταν κύκλοι διεθνώς και στην Ευρώπη προσπαθούν να μας καθυποτάξουν.

Αυτή την τόλμη θα συνεχίσουμε να έχουμε έστω και αν ο κ. Αναστασιάδης προσπαθεί να αλλάξει την έννοια και το περιεχόμενο της λέξης 'τόλμη'».