20/12/12

Νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Λιχτενστάιν 20/12/2012

O Πρέσβης κ. Κώστας Παπαδήμας επέδωσε στις 14 Δεκεμβρίου τα διαπιστευτήρια του στην Αυτού Υψηλότητα, Πρίγκιπα Alois του Λιχτενστάιν, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λιχτενστάιν με έδρα τη Βιέννη.

Μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρίγκιπα Alois, στην οποία ο Πρέσβης κ. Παπαδήμας διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστόφια και ενημέρωσε τον Πρίγκιπα για την κατάσταση στην Κύπρο. Περαιτέρω, σημειώνοντας το παραδοσιακά άριστο επίπεδο των διπλωματικών και πολιτικών σχέσεων, ο Πρέσβης κ. Παπαδήμας επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από δικής του πλευράς, ο Πρίγκιπας Alois επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε όπως ενημερωθεί λεπτομερώς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για εξελίξεις που αφορούν στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Νωρίτερα, ο κ. Πρέσβης είχε συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κα Αurelia Frick, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Πρέσβη κ. Μartin Frick, κατά την οποία συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος, το Κυπριακό, όπως και τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.