20/12/12

Ο Υπουργός Άμυνας άκουσε τα κάλαντα από τη ΣΜΕΦ και ΕΛΔΥΚ 20/12/2012

Τα κάλαντα άκουσε ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και το προσωπικό του Υπουργείου από τις Φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) και της ΕΛΔΥΚ, σήμερα το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Ηλιάδης ευχήθηκε χρόνια πολλά και να περάσουν καλά τις γιορτές μαζί με τις οικογένειες τους. Ευχήθηκε όπως αυτή η χρονιά να είναι η τελευταία με μοιρασμένη πατρίδα, με συρματοπλέγματα, με κατοχή, με ξένα στρατεύματα και έποικους. Προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε, τόνισε, για μια πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη, μια πατρίδα ειρηνική, δίκαιη και δημιουργική για όλους ανεξαίρετα του πολίτες της. «Αυτός είναι ο στόχος μας, γι’ αυτό αγωνίζεται όλος ο λαός μας. Σε αυτή την προσπάθεια η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας διαδραματίζουμε έναν ιδιαίτερο ρόλο για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη του τόπου μας», συμπλήρωσε ο Υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος στην άσκηση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, εξέφρασε θερμότατα συγχαρητήρια, ευχαριστώντας και επαινώντας όλα τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας που εργάστηκαν για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με έναν εξαίρετο, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο, που τίμησαν την Κύπρο, τίμησαν το Υπουργείο Άμυνας και, μαζί με τη συνολική παρουσία της Κύπρου, έχουμε αποσπάσει τα εγκώμια και τους επαίνους των θεσμικών αξιωματούχων της ΕΕ, αλλά και όλων των εταίρων μας. «Όταν θέλουμε μπορούμε και όταν μπορούμε επιτυγχάνουμε», τόνισε. «Και ο λαός μας, η Κύπρος μας για ακόμη μια φορά έχει αποδείξει ότι μπορεί να είμαστε ένα μικρό κράτος, αλλά ταυτόχρονα είμαστε ένας σοβαρός, αξιόπιστος και δημιουργικός εταίρος, ένα αξιόλογο μέλος στα πλαίσια της ευρωπαϊκής μας οικογένειας» είπε.

Ακολούθως, ο κ. Ηλιάδης άκουσε τα κάλαντα από την ΕΛΔΥΚ. Μιλώντας στους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ, ο κ. Υπουργός είπε ότι η ΕΛΔΥΚ αποτελεί τη ζωντανή παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο και αγωνίζεται μαζί μας για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Εμείς το μόνο που αισθανόμαστε είναι αγάπη, ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για την ΕΛΔΥΚ που έχει γράψει ιστορίες ηρωισμού στα κυπριακά εδάφη», κατέληξε.