20/12/12

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο για ανακούφιση των Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία 20/12/2012

Στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για ανακούφιση των Σύρων προσφύγων που κατέφυγαν στην Ιορδανία προέβη η Κυπριακή Δημοκρατία, ανταποκρινόμενη σε έκκληση του Βασιλιά Abdullah ΙΙ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ιορδανία στις 6 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου απεστάλη ποσότητα 210 τόνων εμφιαλωμένου νερού, η οποία παραδόθηκε στον Ιορδανικό Χασεμιτικό Ανθρωπιστικό Οργανισμό για να διανεμηθεί στους Σύρους πρόσφυγες που διαμένουν στον προσφυγικό καταυλισμό Zaatari.

Επίσης στις 18 Δεκεμβρίου παρεδόθη από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιορδανία προς την Αντιπρόσωπο της UNICEF στην Ιορδανία κα Dominique Isabelle Hyde επιταγή ύψους 20.000 ευρώ για την ανέγερση παιδότοπου στην αυλή του σχολείου που λειτουργεί στον καταυλισμό.

Κατά την επίδοση της επιταγής, ο Πρέσβης της Κύπρου στο Αμμάν κ. Χαράλαμπος Χατζησάββας ανέφερε ότι η Κύπρος, που υποφέρει από προσφυγικό πρόβλημα από το 1974, είναι πολύ ευαίσθητη στο θέμα αυτό και ανταποκρίθηκε στη διεθνή προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης το συντομότερο δυνατόν. Ανέφερε επίσης ότι οι προσπάθειες της Κύπρου θα συνεχιστούν στο μέτρο των δυνατοτήτων της.