21/11/12

Ο βουλευτής κ. Γ. Περδίκης θα συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για την Ανανεώσιμη Ενέργεια 21/11/2012

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Περδίκης μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη 12η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για την Ανανεώσιμη Ενέργεια και την Ενεργειακή Απόδοση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων στις 23 και 24 Νοεμβρίου.


Το πρόγραμμα της Συνάντησης περιλαμβάνει συζητήσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΕΠ) στην Ελλάδα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους τα σχετικά προγράμματα μπορούν να συμβάλουν στην οικονομία της χώρας. Θα συζητηθούν, επίσης, η προώθηση της χρήσης των ΑΕΠ σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η διατήρηση της πορείας προς τους στόχους που έχουν τεθεί στα πλαίσια της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη 2020» σχετικά με τη χρήση ΑΕΠ και θέματα που άπτονται της ενεργειακής απόδοσης.

Ο κ. Περδίκης θα προεδρεύσει των εργασιών της Συνάντησης κατά τη συζήτηση του θέματος «Χρηματοδότηση και πρόσβαση σε κεφάλαια για την Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο» κατά την οποία θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα περιφερειακά, διαρθρωτικά και άλλα Ταμεία, τις δημόσιες και ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης και τον ρόλο των επιχειρήσεων.