13/2/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη

   Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη
στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της EXPO Cyprus 2015

 
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της EXPO Cyprus 2015. Της γενικού περιεχομένου εμπορικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν, στον χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και η εταιρεία IMH, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο μας ανέλαβε πρόσφατα την προσωρινή διαχείριση του χώρου της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, μέχρι την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών που αφορούν στην αποκρατικοποίηση της Αρχής. Μέσα σε αυτό το διάστημα, προχωρήσαμε με την ενοικίαση του χώρου για σκοπούς αναζωογόνησης του εμπορίου και ικανοποίησης των πολλών αιτημάτων ιδιωτών διοργανωτών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων. Επίσης, προβήκαμε σε ενέργειες για να επανέλθουν οι εγκαταστάσεις σε ασφαλή και λειτουργήσιμη κατάσταση. Πληροφοριακά αναφέρω ότι, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τέσσερις εξειδικευμένες εκθέσεις.

Να τονίσω ότι, ως το αρμόδιο Υπουργείο, επικροτούμε και στηρίζουμε τη διενέργεια στον χώρο εξειδικευμένων και γενικών εμπορικών εκθέσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς αμφιβολία, οι εκθέσεις αυτές λειτουργούν ως πλατφόρμα επαφών και ευκαιριών καλύτερης ενημέρωσης και δικτύωσης των Κύπριων και ξένων επιχειρηματιών και εισαγωγέων. Ταυτόχρονα, αποτελούν σημείο συνάντησης και προσωπικής επαφής του εμπορικού μας κόσμου με το κοινό και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Είναι, λοιπόν, απόλυτα φυσιολογικό να αναμένουμε ότι η διοργάνωση της EXPO Cyprus 2015, με αιχμή του δόρατος τον διεθνή, εμπορικό και καταναλωτικό της χαρακτήρα, θα συμβάλει θετικά τόσο στην προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας όσο και στην εξωστρέφεια της οικονομίας μας.

Γνωρίζουμε ότι η διοργάνωση μίας επιτυχημένης έκθεσης είναι ιδιαιτέρως σύνθετη εργασία, καθώς απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες, σε πολλαπλά πεδία δραστηριότητας. Ξέρουμε όμως, επίσης, πως η διαχείριση των παραπάνω απαιτήσεων συνάδει πλήρως με την εξειδίκευση και την κατάρτιση των ανθρώπων του ΚΕΒΕ και της IMH. Εξού και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι για την επιτυχία της EXPO Cyprus 2015.

Ιδιαίτερα το ΚΕΒΕ, ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του εμποροβιομηχανικού μας κόσμου, είναι σήμερα σε θέση να χαράξει μια νέα αναπτυξιακή πορεία στον θεσμό μιας γενικού περιεχομένου εμπορικής έκθεσης. Με τον τρόπο αυτό, το Επιμελητήριο θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και της εμπορικής δραστηριότητας του τόπου.

Κλείνοντας, λοιπόν, επιτρέψτε μου να ευχηθώ καλές δουλειές στους εκθέτες της EXPO Cyprus 2015, αλλά και να προτρέψω όλους τους Κύπριους επαγγελματίες, εμπόρους, επιμελητήρια και φορείς, να λαμβάνουν μέρος στις διάφορες εκθέσεις που πραγματοποιούνται στον τόπο μας. Κυρίως όμως, θα ήθελα να καλέσω τους Κύπριους καταναλωτές να τις αγκαλιάσουν, εκμεταλλευόμενοι την πληροφόρηση και τις όποιες προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν. Σίγουρα, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται έτσι για επαφές μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτικού κοινού, θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αναζωογόνηση της αγοράς. Παράλληλα, θα βοηθηθεί ο ίδιος ο κλάδος των εκθέσεων και θα διατηρηθούν οι πολλές θέσεις εργασίας που βασίζονται σε αυτόν.