21/11/12

Πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο στη Γαλλία 21/11/2012

Με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου στο Δήμο Rueil-Mailmaison της ευρύτερης περιοχής Παρισίων πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Rueil-Malmaison και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστο αμφιθέατρο της πόλης, περιλάμβανε παρουσίαση παραδοσιακών χορών, μουσικής και τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αραδίππου. Η εκδήλωση πλαισιωνόταν από έκθεση φωτογραφιών για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τη φύση της Κύπρου.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Πατήρ Ιερώνυμος ανέγνωσε χαιρετισμό στον οποίο, μεταξύ άλλων, έγινε εκτενής αναφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας και στα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής με τον ξεριζωμό και τη συστηματική καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Χαιρετισμούς απηύθηναν επίσης ο Πρέσβης της Κύπρου στη Γαλλία κ. Μάριος Λυσιώτης και η Δημοτική Σύμβουλος Υπεύθυνη για Ευρωπαϊκά θέματα κ. Enza Valetta, εκ μέρους του Δημάρχου και πρώην Υπουργού Κοινοβουλευτικών Σχέσεων της Γαλλίας κ. Patrick Ollier.