22/3/12

Πραγματοποιείται στην Κύπρο η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου πρώην Βουλευτών των Χωρών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης

22/03/2012





Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει αύριο τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου πρώην Βουλευτών των Χωρών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Πρώην Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης διεξάγονται στην Κύπρο μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Κυπριακού και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, πρώην Εκπροσώπου της Θρησκευτικής Ομάδας των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Νίνου Χατζηρούσου.

Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου θα λάβουν μέρος πρώην Πρόεδροι εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, όπως και πρώην μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την Κύπρο, την Ανδόρα, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Ολλανδία, την Πολωνία, και τη Σουηδία.

Τις εργασίες της Συνέλευσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Holiday Inn, στη Λευκωσία, θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου κατά την έναρξη της Συνόδου της Ολομέλειας. Θα προηγηθεί πρωινή κλειστή συνεδρία του Προεδρείου του Συνδέσμου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τα μέλη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, με επικεφαλής τον κ. Χατζηρούσο, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν των συνέδρων.