23/1/14

Ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ταϋλάνδη



Η πιο κάτω ταξιδιωτική οδηγία απευθύνεται προς τους πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν προς την Ταϋλάνδη.



Οι πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Ταϋλάνδη συμβουλεύονται όπως αποφύγουν να ταξιδέψουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπου ενδέχεται να πραγματοποιούνται μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Οι διαδηλώσεις παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ και έχουν εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του τουριστικού νησιού του Πουκέτ. H Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης κήρυξε (21/1/2014) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για εξήντα ημέρες την πρωτεύουσα Μπανγκόκ και τις γύρω επαρχίες, με ισχύ από 22 Ιανουαρίου 2014. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα σώματα ασφαλείας της χώρας να επιβάλλουν κατ’ οίκον περιορισμό, να συλλαμβάνουν υπόπτους χωρίς να τους προσάπτουν κατηγορίες, να λογοκρίνουν τον Τύπο και τα λοιπά ΜΜΕ, να απαγορεύουν πολιτικές συγκεντρώσεις καθώς και την πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές.

Συμβουλεύουμε τους Κύπριους πολίτες που επισκέπτονται την Ταϋλάνδη να παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (διεθνή και τοπικά) έτσι ώστε να τηρούνται συνεχώς ενήμεροι για τυχόν εξελίξεις, και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

Σε περίπτωση έκτακτης ή/και προξενικής ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο +357 99660129, ή το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο +357 22801000, ή με την Υπάτη Αρμοστεία της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί, Ινδία (D64, Malcha Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110021, ΙΝDΙΑ, Tel.  (+91 11) 26111156/57, Email: delhihc@mfa.gov.cy).
----------------------------