23/1/14

O Υπουργός Πολιτισμού της Κίνας στην Κύπρο






Ο Υπουργός Πολιτισμού της Κίνας κ. CAI Wu πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η υπογραφή του Εκτελεστικού Προγράμματος Συνεργασίας Κύπρου – Κίνας στον τομέα του πολιτισμού. Η τελετή της υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ., παρουσία του Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο κ. LIU Xinsheng καθώς και υψηλόβαθμων τεχνοκρατών από τις δύο χώρες.

Η υπογραφή του Εκτελεστικού Προγράμματος Συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού αποτελεί το τελικό προϊόν μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά. Δύο βασικά βήματα που οδήγησαν στη θετική αυτή κατάληξη ήταν η επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού της Κίνας στη Κύπρο πέρσι τον Οκτώβριο και η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου στην Κίνα τον Δεκέμβριο. Η προώθηση των σχέσεων στον τομέα του πολιτισμού με την Κίνα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων με τη σημαντική αυτή χώρα.


-----------------------