23/1/14

Το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει σειρά διαλέξεων για την κατεχόμενη Κύπρο






Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί ότι στα πλαίσια της διατήρησης μνήμης κατεχομένων διοργανώνει σειρά διαλέξεων αφιερωμένων στην ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και την αναβίωση της καθημερινής ζωής των κατεχομένων.



Το 2014 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εισβολή που οδήγησε στην κατοχή μεγάλου τμήματος της πατρίδας μας. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, σε συνεργασία με τις κατεχόμενες κοινότητες, υλοποιούν τέσσερις θεματικούς κύκλους διαλέξεων βασισμένους σε γεωγραφικό διαχωρισμό (Κερύνεια, Μόρφου, Αμμόχωστος, Ριζοκάρπασο). Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (Ιφιγενείας 27, Ακρόπολη) και οι ομιλητές που έχουν επιλεγεί αποτελούν εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο των γραμμάτων και της επιστημονικής έρευνας. Στόχος, η διακήρυξη της προσήλωσής μας στους πάγιους στόχους της απελευθέρωσης και της επιστροφής.

Καλούμε τον προσφυγικό κόσμο ειδικά, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τη διοργάνωση αυτή με την παρουσία και τη συμμετοχή τους.



Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ
Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολιτιστικών Υπηρεσιών
(Ιφιγενείας 27)
Ώρα έναρξης 7:00 μ.μ.
1.   7 Φεβρουαρίου Καλλιόπη Πρωτοπαπά «Η επαρχία της Κερύνειας: μια πολιτιστική επισκόπηση»
2.   14 Φεβρουαρίου Μαρία Παρανή «Το παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας της Μονής Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στον Κουτσοβέντη και οι τοιχογραφίες του»
3.   20 Φεβρουαρίου ΡήναΚατσελή «Κερυνειώτες λογοτέχνες»
4.   10 Μαρτίου Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος Κυκκώτης «Η εμπερίστατη και μέχρι σήμερα δοκιμαζόμενη Ιερά Μητρόπολη Κηρυνείας: Δράση και προοπτικές»
5.   13 Μαρτίου Στέλιος Περδίκης «Οι θησαυροί της αρχαίας Λάμπουσας»
6.   21 Μαρτίου Ανδρέας Βοσκός «Το διαχρονικό ταξίδι του Κηφέα και του Πράξανδρου»
----------------------

23/1/2014