18/6/13

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου 18/06/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου. Στη συνάντηση παρίσταντο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του κ. Υπουργού με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τον Διευθυντή της Αρχής και αποσκοπούσε, κυρίως, στη μεταξύ τους γνωριμία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ο ρυθμιστικός ρόλος της Αρχής σε ό,τι αφορά θέματα ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών οργανισμών στην Κύπρο.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου από την Αρχή στοχεύει στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, μέσω της προστασίας θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών αρχών, όπως είναι το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και της πολυφωνίας.

Κατά τη συνάντηση έγινε, επίσης, αναφορά σε θέματα που απασχολούν την Αρχή, όπως η προώθηση σχετικού Νομοσχεδίου για τη Ραδιοτηλεόραση, καθώς και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αρχή λόγω της οικονομικής κρίσης.