18/6/13

Σχετικά με τις αντιδράσεις των ψαράδων για την αδειοδότηση αλιείας με Γρι Γρι στα χωρικά ύδατα της Κύπρου 18/06/2013

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Έχει παραχωρηθεί μια άδεια Γρι Γρι στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας με όρους που προβλέπονται στην κοινοτική και εθνική Νομοθεσία, καθώς και πρόσθετους όρους που να διασφαλίζουν τον αυστηρό έλεγχο, ώστε η δραστηριότητα του να είναι απόλυτα νόμιμη και να τηρούνται στο ακέραιο οι προϋποθέσεις αδειοδότησης.


Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος πιστεύει ότι με τις προϋποθέσεις αδειοδότησης που έχουν τεθεί δεν θα επηρεαστεί δυσμενώς η δραστηριότητα των ψαράδων της παράκτιας αλιείας. Πρόσθετα, η αλιεία με Γρι Γρι θα βοηθήσει να υπάρξει στην αγορά φθηνό ψάρι, ιδιαίτερα κάτω από τις συνθήκες της σημερινής οικονομικής κρίσης, ψάρι που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην αγορά και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην παράνομη είσοδο αλιευμάτων από τα κατεχόμενα. Η όλη κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σε ένα μήνα.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θέλει για ακόμη μια φορά να διαβεβαιώσει τους ψαράδες της παράκτιας αλιείας, τους οποίους έμπρακτα στηρίζει, ότι η δραστηριότητα του Γρι Γρι σε καμιά περίπτωση δε θα επιτραπεί να επηρεάσει το εισόδημά τους.