18/6/13

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για θέματα που αφορούν το Πεδίο Βολής Καλού Χωριού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΑΜΥΝΑΣ
Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε
 για θέματα που αφορούν το Πεδίο Βολής Καλού Χωριού



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου προήδρευσε σήμερα το πρωί ευρείας σύσκεψης  που συγκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Έπαρχου Λάρνακας κ. Ελευθερίας Σιέπη με σκοπό τη συζήτηση ζητημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Πεδίου Βολής Καλού Χωριού Λάρνακας.
Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Λάρνακας κ. Χριστόδουλος Παπαχρίστου, ο Πρόεδρος και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλού Χωριού, στελέχη του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου Άμυνας καθώς και εκπρόσωποι από διάφορες αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες όπως Αστυνομία Κύπρου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπηρεσία Θήρας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Τμήμα Γεωργίας, κ.ά.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Καλού Χωριού από τη λειτουργία του παρακείμενου πεδίου βολής, διάφορα θέματα που άπτονται της διενέργειας ασφαλών βολών, το φαινόμενο που παρατηρείται της παράνομης εισόδου συλλεκτών μετάλλων κατά την εκτέλεση εκρήξεων, καθώς και τρόποι για βελτίωση της πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών. 
Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι αναμφίβολα υπάρχει αναγκαιότητα για λειτουργία του πεδίου βολής Καλού Χωριού. Τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά καιρούς, είπε, δεν είναι απροσπέλαστα αρκεί να αντιμετωπίζονται από κοινού με καλή θέληση και καλόβουλη προσπάθεια και πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να διασφαλίζεται η  ασφαλής εργασία και διαμονή αυτών που κατοικούν κοντά στο πεδίο βολής.
Κατά τη σύσκεψη λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις και δόθηκαν από τον κ. Φωτίου οδηγίες όπως αυτές τροχοδρομηθούν και υλοποιηθούν από τα αρμόδια τμήματα τάχιστα με στόχο τη μείωση των προβλημάτων που προκαλούνται από τη λειτουργία του Πεδίου Βολής Καλού Χωριού.

18/6/13