18/6/13

Διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τη χρήση υπηρεσιακού οχήματος από τον τέως Πρόεδρο της Βουλής 18/06/2013

Σε σχέση με το θέμα που τέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών αναφορικά με τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων από αξιωματούχους του κράτους, διευκρινίζεται ότι ο κ. Μάριος Καρογιάν, ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δικαιούται, με βάση σχετική νομοθεσία, υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Η διευθέτηση για χρήση συγκεκριμένου οχήματος, του οποίου οι προδιαγραφές ως προς τον κυβισμό υπερβαίνουν τις προβλεπόμενες για πρώην Προέδρους της Βουλής των Αντιπροσώπων (ως η σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου), έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών, στη βάση των οχημάτων που διέθετε το κράτος την περίοδο που είχε εγερθεί το θέμα. Η διευθέτηση είναι προσωρινή μέχρις ότου το κράτος διαθέσει στον κ. Καρογιάν όχημα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.
Διευκρινίζεται ότι ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ουδεμία ανάμιξη είχε στη διαδικασία επιλογής του οχήματος που του παραχωρήθηκε και κατά συνέπεια η χρήση του συγκεκριμένου οχήματος δεν ήταν δική του επιλογή, όπως ενδεχομένως να συμπεραίνεται από κάποια σχετικά δημοσιεύματα.