18/6/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις Κυπριακές Αερογραμμές 18/06/2013

Η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια μεγιστοποίησης της προοπτικής των Κυπριακών Αερογραμμών, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο, με στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σήμερα οι συντεχνίες των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές κατήγγειλαν στη Βουλή ότι ενώ απεστάλησαν επιστολές για απόλυση προσωπικού της εταιρείας, την ίδια ώρα προσέλαβαν ωρομίσθιο προσωπικό, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε αυτό είναι θέμα που αφορά την ίδια την εταιρεία και το Διοικητικό Συμβούλιο. Όμως, η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου προσλήψεις και προαγωγές στο δημόσιο, και αυτή είναι γενική της φιλοσοφία σε ό,τι αφορά μέχρι στιγμής την οικονομία.
Αναφορικά με τις Κυπριακές Αερογραμμές έχω πει και πρόσφατα ότι είναι μια πονεμένη ιστορία, και πρέπει επιτέλους όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτή η ιστορία με τις Κυπριακές Αερογραμμές θα πρέπει να μας καταστήσει όλους υπεύθυνους απέναντι σε αυτόν τον τόπο.
Η Κυβέρνηση έχει πάρει τη θέση ότι πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια μεγιστοποίησης της προοπτικής της εταιρείας, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο, με στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, αφού, βέβαια, γίνει μια ριζοσπαστική αναδιάρθρωση της εταιρείας. Όρισε Διοικητικό Συμβούλιο γι’ αυτό τον λόγο και οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να γίνονται στο επίπεδο του Διοικητικού Συμβουλίου και των συντεχνιών. Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι και πλεονασμός και δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της εταιρείας και, ενδεχομένως, τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ίδιας της οικονομίας».
Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση έχει ανάμιξη στην όλη υπόθεση που αφορά την καταγγελία των συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Δεν μπορεί να έχει ανάμιξη από τη στιγμή που έχει σαφή θέση για ριζική αναδιάρθρωση με στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή».