5/4/13

Ο Υπουργός Άμυνας παρέδωσε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας ποσότητα τροφίμων για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής 05/04/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο στο πλαίσιο της οποίας παραδόθηκε ποσότητα τροφίμων η οποία συλλέγηκε από το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας, και την Εθνική Φρουρά για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε μια όμορφη και λιτή, θα έλεγα, εκδήλωση ώστε να συνδράμουμε και εμείς ως Υπουργείο Άμυνας και ως Εθνική Φρουρά στο σημαντικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όσον αφορά τη στήριξη των χιλιάδων συμπολιτών μας που υποφέρουν αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος».
Στη συνέχεια αφού εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή προς τους χιλιάδες συμπατριώτες μας οι οποίοι υποφέρουν σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες πρόσθεσε: «Αυτές τις ώρες θα πρέπει να κυριαρχήσει και να πρυτανεύσει ο πατριωτισμός όλων μας αλλά και η αλληλεγγύη και με σκληρή δουλεία θα φέρουμε ξανά την ελπίδα στον κυπριακό λαό. Μπορούμε να φτιάξουμε ξανά την Κύπρο που μας αξίζει και που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, μια Κύπρο υπερήφανη».
Ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Κύπρου. Είπε συγκεκριμένα: «Θέλω να διαβεβαιώσω και να δεσμευθώ ότι εμείς θα είμαστε δίπλα από την Εκκλησία για να στηρίξουμε αυτό το σημαντικό έργο τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος. Μπορούμε να ελπίζουμε για καλύτερες ημέρες φτάνει να το πιστέψουμε και ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Περάσαμε ξανά πιο δύσκολα ως λαός και τα καταφέραμε».
Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Καρπασίας είπε:
«Θα ήθελα εκ μέρους του Μακαριοτάτου και της Εκκλησίας να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Υπουργό όσο και τους συνεργάτες και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, γι’ αυτή την ευγενική πράξη αγάπης, την οποία εκδηλώνουν σήμερα, συνεισφέροντας αυτά τα τρόφιμα για την άμβλυνση των αδελφών μας που ταλαιπωρούνται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την οποία διερχόμαστε όλοι σε αυτό τον τόπο.
Θέλω να πω ότι αυτού του είδους οι ενέργειες δείχνουν ότι η ελπίδα είναι όχι απλά μια ιδέα, μια ευχή, αλλά είναι στην πράξη και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όταν έχουμε τέτοιου είδους συνεισφορές και ενέργειες αλληλεγγύης, να ξεπεράσουμε, να υπερβούμε την κρίση αυτή και οποιαδήποτε άλλη κρίση και να δώσουμε τη δυνατότητα στον λαό μας σύντομα να βιώσει αυτή την ανάκαμψη και να ζήσουμε σε αυτό τον τόπο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας ευτυχισμένοι και να προχωρήσουμε έτσι μπροστά ελπίζοντας και στην ελευθερία της πατρίδας μας. Και πάλι σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε ο Θεός να σας ενισχύει και να σας φωτίζει. Καλή δύναμη».