5/4/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης του Συμβουλίου Διαχείρισης Οικιακών Αποβλήτων Λευκωσίας 05/04/2013


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύσκεψης του Συμβουλίου Διαχείρισης Οικιακών Αποβλήτων Λευκωσίας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν η δημιουργία μιας 2ης Μονάδας Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων στην περιοχή της Μονής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Υπουργός προέβη σε ενημέρωση προς τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής για την απόφαση της Κυβέρνησης όπως προχωρήσει στην κατασκευή 2ης Μονάδας Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων στην περιοχή της Μονής. Ο κ. Χάσικος ανέφερε στα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής ότι κατόπιν εξέτασης όλων των δεδομένων η κατασκευή και λειτουργία αυτής της 2ης Μονάδας οφείλει να προχωρήσει τονίζοντας, παράλληλα, ότι θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν το συμφέρον των πολιτών.

Το κράτος πρέπει να προχωρήσει τάχιστα προς την υλοποίηση αυτού του έργου, επισήμανε ο κ. Χάσικος, και αυτό γιατί πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο έργο και τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση του θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια κονδυλίων που αφορούν το έργο αυτό. Παράλληλα, τόνισε, η Κύπρος οφείλει να συμμορφωθεί προς τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και να αποφύγει την επιβολή περαιτέρω προστίμων εκ μέρους της ΕΕ με τη συνεχιζόμενη χρήση των χωματερών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε επίσης και η διερεύνηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινότητα Κάτω Μονής με την ύπαρξη χοιροστασίων περιμετρικά της κοινότητας.