5/4/13

Ανακοίνωση Τύπου της Υπηρεσίας ΦΠΑ αναφορικά με πλήγμα που πέτυχε κατά της φοροδιαφυγής 05/04/2013


Στις 29 Μαρτίου ο Τομέας Διερευνήσεων της Υπηρεσίας ΦΠΑ, μετά από συντονισμένες ενέργειες, κατόρθωσε να πετύχει σοβαρό πλήγμα κατά της φοροδιαφυγής που διέπραττε εγγεγραμμένο στο μητρώο ΦΠΑ πρόσωπο το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά μεταχειρισμένων κοσμημάτων, στη Λεμεσό.

Οι εύλογες υποψίες που υπήρχαν για διάπραξη φορολογικού αδικήματος από το εν λόγω πρόσωπο, οδήγησε, μετά από στενή παρακολούθηση, σε έρευνα στα υποστατικά της εταιρείας κατά τη διάρκεια της οποίας οι λειτουργοί της Υπηρεσίας, ζήτησαν συγκεκριμένες πληροφορίες σε ό,τι αφορά την πηγή προέλευσης μιας μεγάλης ποσότητας μεταχειρισμένων χρυσαφικών που βρέθηκαν στην κατοχή του υπόπτου. Λόγω των μη ικανοποιητικών εξηγήσεων που δόθηκαν, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Αστυνομία η οποία προέβη στις δικές της ενέργειες.

Σημειώνεται ότι, λόγω της έρευνας που έγινε, έχει αποφευχθεί η όποια ζημιά για τα δημόσια έσοδα, καθώς υποκείμενο στον φόρο πρόσωπο, πέραν του γεγονότος ότι προσπάθησε – παρανόμως – να αποκρύψει ένα μεγάλο μέρος της φορολογητέας ύλης που αφορά την επιχείρησή του, είχε ταυτοχρόνως αιτηθεί την επιστροφή ενός αρκετά μεγάλου ποσού. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή, η Υπηρεσία ΦΠΑ συνεχίζει την προσπάθεια για τιθάσευση της φοροδιαφυγής και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα εντείνει ακόμη περισσότερο τα μέτρα για την αναγκαία προστασία των δημοσίων εσόδων.