5/4/13

Υπογραφή Συμφωνίας Αμοιβαίας Προστασίας και Ανταλλαγής Διαβαθμισμένων Πληροφοριών με τη Ρωσική Ομοσπονδία Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας 05/04/2013

Το Υπουργείο Άμυνας θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντική τη Συμφωνία Αμοιβαίας Προστασίας και ανταλλαγής Διαβαθμισμένων Πληροφοριών που υπέγραψε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.
Είναι σημαντικό ότι η συμφωνία αυτή αναδεικνύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κρατών, ενώ δημιουργείται το υπόβαθρο για τη συνομολόγηση και άλλων περαιτέρω συμφωνιών σε εξειδικευμένους τομείς δραστηριοτήτων όπως η οικονομία, η βιομηχανία, η άμυνα, η ασφάλεια και η πρόληψη του εγκλήματος, οι οποίοι απαιτούν την ασφαλή ανταλλαγή και διακίνηση διαβαθμισμένων πληροφοριών.
Τη συμφωνία υπέγραψε ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Ασφάλειας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην παρουσία του Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο.