5/4/13

Ο Βουλευτής κ. Γ. Λουκαΐδης θα επισκεφθεί την Ιορδανία και την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή ως μέλος της Υπεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή της ΚΣΣΕ 05/04/2013


Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί σήμερα για το Αμμάν, για να συμμετάσχει σε επίσκεψη της Υπεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην Ιορδανία και την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 9 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Αμμάν τα μέλη της Υπεπιτροπής θα τύχουν ιδιαίτερης ακρόασης από τον Βασιλιά Abdullah II, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας κ. Abdullah Ensour και θα έχουν, μεταξύ άλλων, χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Nassa Judeh και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αραβικών και Διεθνών Σχέσεων, της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιορδανίας κ. Bassam Al - Manasir. Θα πραγματοποιήσουν επίσης επίσκεψη στον προσφυγικό οικισμό Za’atri, στον οποίο φιλοξενούνται Σύροι πρόσφυγες.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Υπεπιτροπής θα μεταβούν στη Ραμάλλα όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής κ. Mahmoud Abbas και από τον Πρωθυπουργό κ. Salam Fayyad, ενώ θα έχουν χωριστές συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Εξωτερικών δρα Reyad Al-Malki, με τον Υπουργό για θέματα φυλακισμένων κ. Issa Quaraqae και με μέλη του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου. Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί επίσης με τον Eπικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Παλαιστινιακής πλευράς στις ειρηνευτικές συνομιλίες δρα Saeb Arekat.

Τα μέλη της Υπεπιτροπής θα έχουν επίσης συναντήσεις με τους κατά τόπους Πρέσβεις και διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.