5/4/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας 05/04/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επισκέφθηκε σήμερα το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλα τα Τμήματα και Υπηρεσίες που υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Υπουργός, αφού έτυχε γενικής ενημέρωσης από τη Διεύθυνση του Τμήματος, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών που περνά σήμερα η Κύπρος και ανέδειξε τη σημαντικότητα του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, σε συνεργασία και με άλλους σημαντικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, στον τιτάνιο αγώνα που καταβάλλει η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη τόσο για την επανεκκίνηση της οικονομίας όσο και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που συνιστούν προϋπόθεση για τη διασφάλιση του δανείου από την Τρόικα.
Υπογράμμισε περαιτέρω την ανάγκη για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του Τμήματος έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να ανταποκριθεί άμεσα στις πολύ σημαντικές υποχρεώσεις του. Παράλληλα, τόνισε, θα πρέπει εκεί και όπου εντοπίζονται κρούσματα κακοδιοίκησης και διαφθοράς να καταπολεμούνται παραδειγματικά.
Πέραν των πιο πάνω, ο κ. Χάσικος αναφέρθηκε ενδεικτικά και σε συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία καταγράφονται στις Εκθέσεις τόσο της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας όσο και του Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών που διεξάγει το Τμήμα.
Τέλος, ζήτησε απ’ όλους να εργαστούν σκληρά για την πλήρη υλοποίηση των πολιτικών της Κυβέρνησης που σχετίζονται είτε άμεσα είτε και έμμεσα με το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.