14/11/13

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ




Αφού απογοητεύτηκε το ΑΚΕΛ ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, όπως κινδυνολογούσε, προσπαθεί τώρα να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο μνημόνιο ως δυσμενέστερο για τον κυπριακό λαό.



Η αλήθεια είναι μία: ουδέν έχει αλλάξει στο επικαιροποιημένο μνημόνιο σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα για την εκποίηση ακίνητων περιουσιών. Ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή δεν σχετίζεται με τον χρόνο έναρξης της διαδικασίας για εφαρμογή της ρύθμισης που παραμένει στα τέλη του 2014. Αντίθετα, το μνημόνιο που συνομολόγησε η Κυβέρνηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ τον Νοέμβριο του 2012, αλλά δεν υπέγραψε, παρείχε τη δυνατότητα για έναρξη κατάσχεσης πρώτης κατοικίας κατά 18 μήνες ενωρίτερα σε σύγκριση με το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Για τα περί εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων και άδικων αποφάσεων που στρέφονται κατά της ανακούφισης των πολιτών είμαστε, δυστυχώς, υποχρεωμένοι να θυμίσουμε και σήμερα στο ΑΚΕΛ ότι παρέλαβε μια εύρωστη και ανθούσα οικονομία και παρέδωσε μία χώρα στο παρά ένα της χρεοκοπίας, μια κατάσταση την οποίαν ανέτρεψε με τις ενέργειες της η Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Ο λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιος τον έφερε σε αυτήν την κατάσταση.


---------------------