14/11/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο





Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων,κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο κ. Pawel Dobrowolski, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.



Ο Πολωνός Πρέσβης ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για την αγαστή συνεργασία που είχε με την Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, καθώς και για τις άριστες κοινοβουλευτικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Dobrowolski αναφέρθηκε ειδικότερα στην περίοδο της Κυπριακής Προεδρίας, κατά την οποία, όπως δήλωσε, έλαβε χώρα μία πολύ καρποφόρα ανταλλαγή κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση του για την προσωπική συνεισφορά του κ. Dobrowolski στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων, καθώς και των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών γενικότερα. Ευχήθηκε δε στον Πολωνό Πρέσβη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας.

Τέλος, οι κ.κ. Ομήρου και Dobrowolski αντάλλαξαν απόψεις για το κυπριακό πρόβλημα και τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες επίλυσης του, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στις οικονομίες της Πολωνίας και της Κύπρου.



------------------------