11/11/13

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας στο Νέο Δελχί


Στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Συνάντηση Ασίας – Ευρώπης (ASEM) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Νέο Δελχί, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε χθες διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας κ. Salman Khurshid.

Η συνάντηση των δυο Υπουργών πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και σε αυτήν επανεπιβεβαιώθηκαν οι στενοί και ιστορικοί δεσμοί φιλίας Κύπρου και Ινδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι κ.κ. Κασουλίδης και Khurshid συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και θέματα οικονομικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων της ολοκλήρωσης νέων συμφωνιών και της περαιτέρω προώθησης επενδύσεων μεταξύ των δυο χωρών. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η δέσμευση των δύο πλευρών να εργασθούν από κοινού προς επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν με τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

Ο κ. Κασουλίδης προέβη, επίσης, σε σύντομη ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, ενώ ο κ. Khrurshid επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, εκφράζοντας την ελπίδα για ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού.