11/11/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη αναφορικά με δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ

Η επιμονή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ να εμφανίζει την επικαιροποίηση του μνημονίου ως περαιτέρω επιδείνωση των δεδομένων της οικονομίας και να τη συνδέει με νέα μέτρα που οδηγούν σε μειώσεις των εισοδημάτων, είναι αστήρικτος ισχυρισμός, όταν μάλιστα υπάρχει στην επικαιροποίηση η γνωστή θετική αναφορά στο συνταξιοδοτικό.
Όλα όσα αφορούν επιπλέον περικοπές δαπανών στον Κρατικό Προϋπολογισμό έχουν σχέση με περιορισμό αλόγιστων εξόδων και ουσιαστικά νοικοκύρεμα της κρατικής διαχείρισης, και γίνονται ακριβώς για να μη βρεθούμε στο μέλλον στη δυσάρεστη θέση να μας επιβληθούν ενδεχομένως μειώσεις εισοδημάτων. Γι’ αυτήν την αναγκαία πολιτική απόφαση θα αναμέναμε από την αντιπολίτευση αντί κριτικής μια στάση συμπόρευσης.
Ως Κυβέρνηση θα επιθυμούσαμε αντί αστήρικτων ισχυρισμών εκ μέρους της αντιπολίτευσης, για θέματα μάλιστα εξόφθαλμα και αυτονόητα, συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις, πρακτικές και εφικτές για διαχείριση μιας όντως δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
Η νέα θετική αξιολόγηση από την Τρόικα και βέβαια δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, αλλά την ίδια στιγμή στέλλει αναμφισβήτητα ένα μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Κύπρος και η κυπριακή οικονομία επανακτούν σταδιακά την αξιοπιστία τους.
Η μετριοπάθεια που εκδηλώνεται εκ μέρους της Κυβέρνησης ακόμη και σε αυτή την ανακοίνωση, στον καταγγελτικό λόγο της αντιπολίτευσης, αποτελεί απότοκο πολιτικής φιλοσοφίας που έχει ως στόχο ένα συναινετικό πολιτικό κλίμα και μόνον αυτό.