19/3/13

Ο Υπουργός Εμπορίου θα παραστεί στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί αύριο για τη Μόσχα, όπου θα ηγηθεί της κυπριακής αποστολής που θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει την Πέμπτη επαφές με εκπροσώπους μεγάλων οργανωτών ταξιδίων της Ρωσίας, με κυριότερο στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργασιών και τη δημιουργία νέων. Μετά το πέρας των συναντήσεων του, ο Υπουργός Εμπορίου θα παραχωρήσει, επίσης, συνέντευξη Τύπου σε Ρώσους δημοσιογράφους που ασχολούνται με θέματα τουρισμού, αναφορικά με τις διάφορες εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Κύπρου.

Ανάλογες συναντήσεις με Ρώσους οργανωτές ταξιδίων θα πραγματοποιηθούν επίσης αύριο, Τετάρτη, από την αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού που θα βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα για συμμετοχή στην έκθεση.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Κύπρο, διατηρώντας σήμερα τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης μεταξύ των αγορών προτεραιότητας για τη χώρα μας. Οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία αυξήθηκαν το 2012 κατά 42%.