1/11/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε αντιπροσωπία της Νεολαίας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών 01/11/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα πολυμελή αντιπροσωπία του Προεδρείου του Πολιτικού Γραφείου της Νεολαίας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (ECOSY) με επικεφαλής την Πρόεδρο της ECOSY κα Kaisa Penny. Την αντιπροσωπία συνόδευε κλιμάκιο της Νεολαίας του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Ιεροκηπιώτη.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στην Κύπρο, τονίζοντας ότι τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας πρέπει να συνοδεύονται από πολιτικές για την ανάπτυξη και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Στη συνέχεια ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στο κυπριακό πρόβλημα, καταδεικνύοντας τη βάση του ζητήματος ως θέμα εισβολής και κατοχής εδάφους χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση της κας Penny για το τι μέλλει γενέσθαι, σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη από την Τουρκία παραβίαση των κανόνων του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου στην Κύπρο, η μη απόσυρση του κατοχικού στρατού και η αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με την παράνομη εγκατάσταση εποίκων στα κατεχόμενα, καθώς και η κατάρρευση του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονές της, φανερώνουν ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Άγκυρα.

Η κα Penny αναφέρθηκε στη Σύνοδο του Πολιτικού Γραφείου της ECOSY, την οποία φιλοξενεί η Νεολαία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ στην Πάφο από 2 έως 4 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι η εξαμηνιαία Σύνοδος είθισται να πραγματοποιείται στη χώρα που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Παρουσίασε δε μερικά εκ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο. Αναφέρθηκε, τέλος, στις σοβαρές για τους νέους επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στα σχετικά προγράμματα νεολαίας και εργασίας που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.