1/11/12

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου στην Κύπρο 01/11/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Mohamed Kamel Amr πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έπειτα από πρόσκληση της ομολόγου του δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή. Η επίσκεψη του κ. Amr εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, με την οποία ενισχύεται και η συνεργασία των δύο χωρών ως στρατηγικών εταίρων.


Αύριο, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών θα έχει εκτενείς διαβουλεύσεις με τη δρα Μαρκουλλή, με επίκεντρο ζητήματα διμερών σχέσεων, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ενέργειας και τις περιφερειακές εξελίξεις.


Μετά το πέρας της συνάντησης, στην παρουσία των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Πολιτικής Αεροπορίας κ. Mohamed I. Sherif θα μονογράψουν Αεροπορική Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει η δρ Μαρκουλλή προς τιμήν του Αιγύπτιου Υπουργού Εξωτερικών.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Amr θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Επίσης, θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία και το τέμενος Hala Sultan στη Λάρνακα.


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου αναχωρεί από την Κύπρο αύριο το απόγευμα.