5/5/16

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με αντιπροσωπεία American Hellenic Institute

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με αντιπροσωπεία American Hellenic Institute

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του American Hellenic Institute.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός εξέφρασε ευχαριστίες για το ρόλο που διαδραματίζει το Ινστιτούτο για την προαγωγή του Κυπριακού προβλήματος στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ και για την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο κ. Υπουργός ανέδειξε τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ο οποίος και τυγχάνει και ολοένα και μεγαλύτερης αναγνώρισης από τους εταίρους μας. Ενημέρωσε επίσης για τις συνεργασίες που αναπτύσσει η Κύπρος, ιδιαίτερα στο τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, με τα γειτονικά κράτη στην προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, των νέων ασύμμετρων απειλών και την προαγωγή συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου ενόψει και των νέων ενεργειακών προοπτικών.
Την αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου αποτελούσαν ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Nick Larigakis, ο κ. Costas Alexakis, ο κ. Leon Andris, ο κ. Costas Galanis, και η κα Georgea Polizos.


Γραφείο Τύπου, 5 Μαΐου 2016