23/7/12

Eπίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας στο Ισραήλ 22/07/2012

Αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και αποτελούμενη από τους Βουλευτές κ.κ. Χάρη Γεωργιάδη, Σταύρο Ευαγόρου και Νίκο Νικολαΐδη, μεταβαίνουν αύριο Δευτέρα στο Ισραήλ όπου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Ισραηλινής Βουλής (Κνεσσέτ). Την αντιπροσωπία συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Σόφη Τσουρή και ο Γραμματέας της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Πηλείδης.



Κατά την επίσκεψη, η αντιπροσωπία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων κ. Uzi Landau, τον Υπουργό Οικονομικών του Ισραήλ δρα Yuval Steinitz, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Κνεσσέτ κ. Carmel Shama Hacohen και μέλη της Επιτροπής και τον Αναπληρωτή Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ δρα Karnit Flug. Η αντιπροσωπία θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα εργασίας με τη Διευθύντρια Οικονομικών Θεμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών κα Irit Ben-Abba και τον κύριο σύμβουλο του Πρωθυπουργού Netanyahu για θέματα οικονομίας, επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Καθηγητή κ. Eugene Kandel.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης της στα Ιεροσόλυμα, η κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Θα επισκεφθεί, επίσης, δε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και άλλους χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.